26.-28.4. 2019 se v Chebu odjel první závod seriálu Czech Kart Open neboli Mistrovství České republiky, který provázel klasické "aprílové" počasí. Michal z důvodu malého počtu najetých kilometrů přijel na trať již ve středu a kompletně celý prosluněný a teplý čtvrtek věnoval tréninku. To vše ale přišlo nazmar s pátkem, kdy se prudce ochladilo na 13 stupňů a začínalo se od znova. V sobotu se k samotné zimě ještě přidal chladný vítr a odpoledne také déšť. 

Kvalifikace kategorie KZ2, kde Michal závodí se jela ještě na suché trati. Poté přišly první bodované jízdy a jako naschvál začalo 20 minut před jízdou KZ2 pršet. Celý první závod byl pro Michala kamenem úrazu celého víkendu. Po výborné kvalifikace startoval Michal 6. a před ním jeho týmový kolega Dominik Javůrek. Dominik ovšem start pokazil a Michal se po nárazu do něj propadl do druhé desítky a ještě mu spadl nárazník (Penalizace 5 vteřin na konci závodu). Pro Michala to byl úplně první závod na vodě, takže výsledek tomu odpovídal. Michal se roztočil 5 kol před koncem a nakonec skončil na 16.místě. Druhý závod se jel rovněž na vodě. tentokrát to Michal udržel na trati a dokončil na úžasném 5.místě (Jediné body víkendu)

Superfinále se jelo již na suchu a i zde potkaly Michala problémy. Michal již v 7.kole odstupuje pro technický problém, jímž byl upadlý zadní nárazník. Toto se stalo jak pro Michala, tak pro jeho otce záhadou...Michal měl při dojetí do cíle odřený jak nárazník, tak i výfuk. Dokonce přijel již na start s upadlým nárazníkem. Tudíž na Michala musel nejspíše někdo naskočit a při dopadu zpět urval nárazník...Toto je ovšem videem nepodložené a my sami nevíme co se stalo.

Michal si nyní bude spravovat náladu na nadcházejícím závodě Moravského poháru ve Vysokém Mýtě...i z něj zde uvidíte podrobný záznam.