Print

Poslední březnový víkend se sešlo celkem 186 jezdců na prvním závodě Moravského poháru a Majstrovstvá Slovenska v rakouském Brucku. Stejně jako týden před tím na testech i zde Michal jezdil a závodil se svým novým šasi Birel Art 2018 a motorem KZ10C značky TM, který nám po celou sezónu bude poskytovat Petr Klobás, profesionální mechanik a expert právě na tyto motory.

Po celý víkend Michal zajížděl svoje maximum a za nejrychlejším zaostával zhruba půl vteřiny. V sobotní kvalifikaci ale přišlo až nečekané překvapení, kdy se Michal v ostré konkurenci českých, slovenských a maďarských pilotů kvalifikoval na skvělém 4.místě.

Nedělní závody se nesly v podobném duchu jako sobotní kvalifikace. Michal se na startu prvního závodu propadl na 5.příčku, na které dokončil i druhý závod. Ve třetím závodě nastal problém. Jezdec startující před Michalem špatně odstartoval, Michal byl nucen zpomalit a změnit směr a to vše vedlo k propadu na 15.příčku. V následujících 12 kolech se Michal vyšplhal na 7.místo, kde se držel do předposledního kola. Poté byl předjet Natálií Samiecovou, která díky odstoupení v první jízdě měla o mnoho čerstvější pneumatiky a tudíž Michala lehce předjela. Michal tedy po stíhací jízdě dokončil na 8.místě a v celkovém pořadí figuruje na 5.místě.

Nyní už probíhají přípravy na první závod Mistrovství České republiky v Chebu, který se jede na přelomu dubna a května.
Za Michala a jeho táty Milana děkujeme Spirit racing teamu za poskytnutí stanového zázemí a také Petru Klobásovi za odbornou údržbu motoru po celý víkend